Beemster kaas

Beemster kaas is een typisch streekproduct, traditioneel gemaakt van Noord-Hollandse weidemelk door kaasmakers die al generaties lang werken aan de lekkerste kazen. We zorgen dan ook extra goed voor onze koeien en onze boeren en dat maakt de beste kwaliteit melk en kaas.

 

Beemster kaas is een merk van CONO Kaasmakers, een boerencoöperatie van ruim 400 boeren. Wij beheren hiermee de hele keten van grasspriet tot kaas en doen hierbij geen concessies aan de kwaliteit en onze uitgesproken smaak!

 

Voeg waarde toe met Beemster kaas

Juist in de foodservice wereld waar het draait om beleving, gastvrijheid en goede smaak, maakt Beemster graag het verschil. Door de hoge naamsbekendheid van Beemster kaas, de merkwaardering, de premium kwaliteit en de uitgesproken smaak kunt u meer waarde toevoegen voor uw onderneming en de gast. Bij Beemster bereiden we de kazen volgens een geheim recept, maar wij kunnen wel verklappen dat deze kaas nitraat vrij is. En jawel, onze kazen worden gemaakt met vegetarisch stremsel en zijn dus vegetarisch.

 

 

 

Biodiversiteit op elke boerderij

Iedere boer werkt met de natuur en draagt op zijn eigen manier bij aan de biodiversiteit; passend bij het bedrijf en wat de grond en natuur daar vraagt. Zo helpen zwaluwen de melkkoeien te beschermen tegen vliegen en spreeuwen, en helpen we bijen en andere insecten genoeg voedsel te vinden met het ‘Beemster bijenlint’ van wilde bloemen.

Duurzaamheid

Onze coöperatie CONO Kaasmakers, heeft de ambitie om in 2030 met haar hele kaasketen klimaatpositief te zijn. Dit is een innovatieve stap op het gebied van klimaat. De Nederlandse overheid heeft doelen gesteld waar Nederland in 2030 werkt aan CO2 reductie en in 2050 klimaatneutraal moet zijn. Vanaf januari 2020 maakt CONO Kaasmakers als eerste zuivelorganisatie gecertificeerd klimaatneutraal kaas, door onder andere gebruik te maken van windenergie van de boeren en energiezuiniger te produceren. Klimaatpositief gaat nog een stukje verder. Het betekent dat je ook CO2 uit de lucht haalt door bijvoorbeeld bomen te laten planten of CO2 in de bodem vast te leggen.

Producten van Beemster

Geen producten gevonden voor deze selectie.
    Ik heb eenvraag