Er kan meer met kaas

Old Amsterdam helpt je graag om kaas op een vernieuwende manier op de kaart te zetten. We zijn een merk dat wil inspireren met smaakvolle producten. Jij als ondernemer kan onze kaas op diverse manieren verwerken. Zo zijn we de enige oude kaas die goed smelt terwijl de rijke en karakteristieke smaak overeind blijft. Old Amsterdam wordt dan ook veel gebruikt op een loaded nacho, tosti of een burger. We dagen je graag uit je creativiteit los te laten op onze kaas. Uiteraard bieden we je ook gemak. Met heerlijke kant-en-klaar producten zoals onze Old Amsterdam Borrelblokjes, Bitterballen of KaasTengels maak je van een standaard borrel een écht smaakvol genietmoment.

Hoe maken we Old Amsterdam

Old Amsterdam is ontstaan vanuit een onvermoeibare zoektocht van de jonge Westland om de smaak terug te vinden die hij als kleine jongen geproefd heeft op de Noordermarkt in Amsterdam. Deze zoektocht leidde naar de unieke en bekroonde smaak van Old Amsterdam: pittig en toch smeuïg. En zo maken we ‘m al generaties lang. Old Amsterdam wordt gemaakt van Nederlandse weidemelk. Daarna voegen we stremsel en zuursel toe om het verkazingsproces te laten beginnen. Van het zuursel krijgt de kaas zijn unieke smaak. De ontwikkelaars van Old Amsterdam hebben lang moeten experimenteren om de ideale samenstelling van het zuursel voor Old Amsterdam te vinden. Uiteindelijk bleek in Melkbak 4 de perfecte mix aan natuurlijke ingrediënten te zitten.

Tot op de dag van vandaag is ons M4-zuursel het best bewaarde geheim in de kaasmakerij. Daarnaast is er voor Old Amsterdam een strak schema van wisselingen in temperatuur en vochtigheid samengesteld. Smaak is altijd belangrijker dan rijpingstijd, maar gemiddeld rijpt Old Amsterdam minimaal 8 maanden. Onze kaas wordt pas vrijgegeven als hij door onze eigen keurmeesters is geproefd en goedgekeurd. Old Amsterdam: Gerijpt van smaak, jong van hart.

Internationale succesformule

Het familiebedrijf Westland Kaas bestaat inmiddels ruim 85 jaar Old Amsterdam als een van de grootste merken. Tegenwoordig hebben we een uitgebreid portfolio en wordt onze smaak vaak erkend met internationale onderscheidingen. Wij hebben daarnaast onze Old Amsterdam Cheese Stores in Amsterdam en worden in meer dan 60 landen door veel trouwe fans gegeten. Als familiebedrijf zijn wij hier ontzettend trots op.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Recepten

Ik heb eenvraag