Rootzz of Nature

Wij houden van lekker eten. Jij toch ook? Daarom reizen wij continu de wereld rond, op zoek naar verrassende en nieuwe wereldsmaken. Onontdekte culinaire parels uit de natuur krijgen dankzij Rootzz of Nature een plek in de Nederlandse keuken. Zo laten we iedereen proeven wat de wereld te bieden heeft. En dat alles met liefde en respect voor de natuur!

 

Wij geven parels uit de natuur een plek op jouw bord.

 

 

WE ONTDEKTEN JACKFRUIT, EEN JUICY VLEESVERVANGER
Tijdens een reis naar Sri Lanka ontdekten we de grootste vrucht ter wereld: jackfruit. Onder de spiky skin zat een bite van vlees, die makkelijk smaken opneemt. Dat vonden wij zo bijzonder, dat we de jackfruit mee naar Nederland namen. Nu is jackfruit de verrassende basis van al onze vleesvervangers. Yummy!

 

VAN BOOM TOT BORD
Ben je benieuwd hoe onze tasty jackfruit producten worden gemaakt? Ga mee op ontdekkingsreis naar Sri Lanka! In deze video ontdek je waarom jackfruit de perfecte vleesvervanger is voor jou, de boeren én de planeet. Enjoy!

 

OVER ONZE ROOTZZ
Wij hebben met de natuur als inspiratiebron, het tot onze missie gemaakt om de onontdekte culinaire parels uit de natuur op het menu te zetten. Laat je verrassen door de (h)eerlijke en pure ingrediënten!

Zo vonden we in de jungle van Sri Lanka de jackfruit. Deze grote en exotische vrucht met haar kenmerkende groene 'stekel' schil groeit in het wild aan junglebomen als een natuurlijke voedingsbron. Het vruchtvlees in de jonge jackfruit is heerlijk juicy met de bite van vlees en daarom het alternatief voor vlees. Velen vinden het lijken op pulled pork of kip.

HET GEWAS VAN DE TOEKOMST: JACKFRUIT IS EERLIJK!
Onze jackfruits groeien in Sri Lanka, waar ze worden geteeld door ondernemers die duurzame landbouw nastreven. En al onze jackfruits zijn fairtrade! Zo weten we zeker dat lokale boeren een eerlijk loon verdienen.

HOE DUURZAAM IS HET OM JACKFRUIT TE ETEN?
Jackfruitbomen zijn supersterk en geven zelfs met weinig water grote vruchten. Droogte of hoge temperaturen? De jackfruitboom kan overal tegen. Fijn, want daarom groeit de jackfruit zonder kunstmatige pesticiden en herbiciden.

Producten van Rootzz of Nature

Geen producten gevonden voor deze selectie.
    Ik heb eenvraag