Persoonlijke hygiëne en dagelijkse schoonmaak

Een goede persoonlijke hygiëne van alle personeelsleden is een vereiste. Dit voorkomt namelijk dat vuil en bacteriën in het eten en drinken terechtkomen. Je handen regelmatig wassen is hierbij de eerste stap.

 

Was je handen altijd

  • Voor het begin van werken;
  • Voordat je begint met koken of het serveren van eten en drinken;
  • Voordat je gerechten gaat samenstellen, garneren of verwerken;
  • Tijdens voedselbereiding (tegen kruisbesmetting) en voor het aantrekken van werkhandschoenen;
  • Nadat je naar de toilet bent geweest;
  • Na eten, drinken en roken;
  • Na hoesten, niezen of het snuiten van de neus;
  • Nadat je hebt gewerkt met rauwe ingrediënten;
  • Na het aanraken van vies voedsel of afval.

 

Handen wassen doe je altijd gronden, waarna je deze goed afdroogt met een eenmalig te gebruiken handdoek. Zorg daarnaast voor geknipte en schone nagels. Maak deze eventueel schoon met een nagelborstel.

 

De tweede stap is het dragen van schone werkkleding om te voorkomen dat hierin vuil en bacteriën worden meegebracht. Denk daarnaast aan handschoenen, haarnetjes en baardnetjes om extra hygiëne te waarborgen.

Producten voor de persoonlijke hygiëne

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ga verder of terug naar

Schoonmaak

Professionele schoonmaakmiddelen

Duurzaam schoonmaken

Ik heb eenvraag