Salmorejo (koude Spaanse soep) met waterkers en Serrano ham
4 couverts
Ingrediënten
- 1 kg tomaten
- 150 gr brood
- 3 tenen knoflook
- 3 gr gerookt paprika poeder
- 70 ml olijfolie
- 4 st eieren
- 10 ml rode wijn azijn
- 3 gr peterselie
- 4 plakken serranoham
- 5 gr waterkers
- 5 gr gesneden paprika
Bereidingswijze
- Snijd de tomaten in kleine partjes en doe deze vervolgens in een blender en draai het door tot een gladde massa.
- Maak de sneetjes brood een klein beetje nat en laat deze week worden.
- Draai nu de knoflook, het brood, olijfolie en de paprikapoeder door de tomaten heen.
- Breng het verder op smaak met wat rode wijn azijn, zout en peper.
- Zet nu de soep voor circa een uur weg in de koeling, zodat alle smaken er goed in kunnen trekken.
- Kook nu in 7 minuten de eieren hard en snijd deze vervolgens in kleine stukken.
- Snijd de Serranhoham in kleine stukken.
Bordopmaak
- Doe de koude soep in een diepe kom.
- Garneer de soep af met in het midden de kleine stukjes ei, ham en wat fijngesneden peterselie.
- Drapeer wat drupppels olijfolie over de soep heen.
Bestel ingrediënten