Tenuta Garetto Barbera D'asti Superiore

Tenuta Garetto Barbera D'asti Superiore

15,79 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Tenuta Garetto Barbera D'asti Superiore
Merk
Wijnhuis
Tenuta Garetto
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0891730
Italië - Piemonte
Barbera
Alcoholpercentage: 14,5%
Fruitig
Elegant
Zacht
Rijk
Houtgelagerd
Productomschrijving Wijnomschrijving
Het wijnhuis Tenuta Garetto werd in 2017 overgenomen door de familie Gagliardo. Het is een bekende en erkende plek voor Barbera, gelegen in het pittoreske dorp Agliano Terme, in het hart van de nieuwe Nizza Docg appellation. De wijngaarden beslaan tien hectare, die allemaal rondom de wijnmakerij liggen. Een deel van de wijngaarden bestaat uit oude wijnstokken, die tussen 1935 en 1950 zijn aangeplant. Deze oude druivenstokken geven minder opbrengst, maar meer concentratie in de druiven. De wijnen van Tenuta Garetto weerspiegelen de uitzonderlijke kwaliteiten van hun terroir. De Barbera d'Asti Superiore van Tenuta Garetto heeft in de neus een breed en fruitig boeket ontwikkelt, met hints van rijp rood fruit, jam en een vleugje vanille. Het mondgevoel is vol, evenwichtig, met een goede structuur en wordt gekenmerkt door een lichte tanninetoets in de afdronk. Het is een wijn die perfect drinkt bij hoofdgerechten met vlees, tagliatelle met champignons of typische vleeswaren uit Piemonte.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag