Vignes La Madrague Provence Rose

Vignes La Madrague Provence Rose

12,96 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Vignes La Madrague Provence Rose
Merk
Wijnhuis
Vignes La Madrague
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0890576
Frankrijk - Provence
Cinsault Rolle Grenache
Alcoholpercentage: 13,0%
Fruitig
Elegant
Droog
Zacht
Rijk
Duurzaam
Biologisch
Productomschrijving Wijnomschrijving
Domaine de la Madrague is een klein paradijs in het zuiden van Frankrijk. De 20 hectare aan wijngaarden strekken zich uit over de gemeenten La Croix Valmer en Gassin en liggen direct aan de stranden van de Gigaro: één van de mooiste kustlijnen in de omgeving van Saint-Tropez. Iedereen die naar het strand van de Gigaro gaat, passeert de mooie laan met palmbomen, die dwars door de wijngaarden loopt en het mediterrane landschap met de azuurblauwe zee verbindt. Sinds 2007 is het domein eigendom van de familie Zodo, die zich sinds die tijd toelegt op het produceren van biologische wijnen. De grond is zuiver en er wordt geoogst met trekpaarden. De filosofie van het bedrijf is dat wat we drinken gezond en goed moet zijn en dat wat goed is voor onze gezondheid ook goed voor de natuur is. Vignes la Madrague werd in 2021 en 2022 dan ook uitgeroepen tot beste rosé ter wereld op het Concours Mondial de Bruxelles. Het is een blend van 60% Grenache, 30% Cinsault en 10% Rolle. De druiven voor deze wijn worden 's nachts geoogst en afgekoeld tot 8 graden. Na een koude persing en bezinking stabiliseert het sap gedurende 7 dagen voordat de gisting begint bij een constante temperatuur. De wijn rijpt na vinificatie nog 3 maanden sur lie met een wekelijkse bâtonnage.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag