Zalmtartaar met gerookte zalm, kaviaar en crème fraîche
4 couverts
20 min
Ingrediënten
- 10 ml Kiooms grasvlak dille saus
- 40 gr gerookte zalm
- ½ komkommer
- ½ bos radijs
- 12 gr edamame boontjes
- 40 gr crème fraîche
- 10 gr kaviaar
- ½ bakje borage cress
- 2 gr zout
- 1 gr gemalen peper
- 4 ml citroensap
- 10 gr kappertjes
- 20 gr mayonaise
- 10 gr crème fraiche
- 210 gr zalmfilet
- 15 gr sjalotten
- 10 gr dille
Bereidingswijze
- Snijd de verse zalm in kleine blokjes en snipper de sjalot. Meng dit met de crème fraîche, mayonaise, fijngesneden dille en de kappertjes. Breng op smaak met peper en zout.
- Was de radijs en snijd hem in plakjes. Maak linten van de komkommer met een dunschiller en rol de linten op zodat je een torentje krijgt. Maak een roosje van de gerookte zalm.
- Pluk de borage cress.
Bordopmaak
- Doe 70 gr zalmtartaar in een steker in het midden van het bord, en druk de zalmtartaar licht aan. Verwijder de steker.
- Leg de plakjes radijs, het roosje gerookte zalm en het rolletje komkommer daar bovenop.
- Maak een quenelle van crème fraîche en kaviaar. Leg deze vervolgens op de gerookte zalm. Garneer het geheel af met een paar takjes borage cress en edamame boontjes. Druppel als laatste de dille dressing over het bord.
Wijntip
Zorzal 2019 Reserva Chardonnay Argentinie
Deze Chardonnay Reserva heeft een prachtige rijping gehad op eiken houten vaten. Hierdoor krijgt de wijn een heerlijk vol mondgevoel welke iets boterig is.
Bestel ingrediënten