Zeeuwse mosselen gekookt in romige currysaus met kokosmelk, citroengras en ponzu
4 couverts
30 minuten
Ingrediënten
- 2 kg Zeeuwse mosselen
- 20 gr koriander
- 40 gr sereh (citroengras)
- 35 gr kokosmelk
- 12 gr curry pasta
- 1 gr citroengraspuree
- 8 ml lemon ponzu
- 5 gr bosui
- 5 gr verse rode peper
Bereidingswijze
- Spoel de mosselen ruim in koud water schoon.
- Verhit de mosselpan en zet de curry goed aan en voeg hier de mosselen, citroengraspuree en de lemon ponzu aan toe. Zet dit goed hard aan en blus het geheel af met de kokosmelk. Schud de pan een paar keer om en om tot de mosselen gaar en geopend zijn*.
- Snijd de bosuitjes en de rode peper schuin in lange, dunne ringen. Meng deze voorzichtig door de mosselen.
- Snijd de koriander fijn.
*Mosselen die niet open zijn gegaan niet geforceerd openen, maar direct weggooien.
Bordopmaak
- Serveer de mosselen in een mooie schaal of een diep bord.
- Giet hier wat van het curry vocht bij en garneer het gerecht met de sereh en koriander.
Bestel ingrediënten