Chartron & Trebuchet Chassagne Montrachet

Chartron & Trebuchet Chassagne Montrachet

60,59 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Chartron & Trebuchet Chassagne Montrachet
Merk
Wijnhuis
Chartron & Trebuchet
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0891540
Frankrijk - Bourgogne
Chardonnay
Alcoholpercentage: 13,5%
Krachtig
Elegant
Droog
Vol
Rijk
Houtgelagerd
Productomschrijving Wijnomschrijving
Chartron et Trébuchet is gespecialiseerd in het produceren van geweldige witte Bourgondische wijnen. De knowhow van de wijnmakers begint met een radicale selectie van de allerbeste percelen: de terroirs van de Côte van de hoogste kwaliteit worden gekozen en de druiven worden tijdens de rijpingsperiode nauwlettend gevolgd. Druiven worden met de hand geplukt wanneer de balans tussen zuurgraad en zoetheid optimaal is: het fruit mag niet te rijp zijn, zodat het volledige potentieel van het terroir behouden blijft, inclusief de zuurgraad, om ervoor te zorgen dat de wijnen goed rijpen. De alcoholische gisting vindt plaats in eikenhouten vaten, waarvan 50% nieuw is. Het rijpen gaat dan 15 maanden door in deze eikenhouten vaten waarbij de wijn op zijn lies rust. De neus opent met complexe aroma's van vanille en abrikoos, gevolgd door lichte hints van citrus. In de mond worden de tonen van vanille en citrus gedragen, waardoor een goed uitgebalanceerde wijn ontstaat met een perfecte zuurgraad, grote mineraliteit en een zuivere afdronk.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag