Chateau Cantin Saint Emilion Grand Cru

Chateau Cantin Saint Emilion Grand Cru

23,24 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Chateau Cantin Saint Emilion Grand Cru
Merk
Wijnhuis
Chateau
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0891235
Frankrijk - Bordeaux
Cabernet Franc Merlot
Alcoholpercentage: 15,0%
Fruitig
Krachtig
Vol
Intens
Productomschrijving Wijnomschrijving
Chateau Cantin is een prachtig oud domein dat gelegen is in Saint-Emillion, in de wijnstreek Bordeaux. De meeste van de gebouwen waar het chateau uit bestaat, stammen uit de 17e eeuw en werden gebruikt als klooster door monniken. Later werd het domein ook gebruikt als uitvalsbasis voor de adelen. In 1890 kocht de parijse koopman, Aplhonse Bisch het Chateau dat 33 hectare aan wijngaarden heeft. Het terroir bestaat en veel kalk en klei met een kleine glooing zodat de ranken een optimale ligging hebben ten opzichte van de zon. In 2007 kreeg Les Grand Chaise de France het domein in handen en heeft niemand minder dan Michel Roland als wijnconsultant in de armen genomen. Hierdoor heeft het Chateau een kwaliteitssprong gemaakt welke het de komende decennia wil doorzetten. In de neus veel rood bosfruit, rode paprika en een kruidige hint van vanille. In de smaak een mooie balans tussen rijk fruit, concentraat, speelse zuren en zachte tannines welke op de afdronk naar voren komen. De blend bestaat voor 89% uit Merlot en 11% Cabernet Franc. Dit sap rijpt 12 maanden in Frans eikenhout.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag