Chateau Faizeau Montagne Saint Emilion

Chateau Faizeau Montagne Saint Emilion

17,09 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Chateau Faizeau Montagne Saint Emilion
Merk
Wijnhuis
Chateau
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0891219
Frankrijk - Bordeaux
Cabernet Franc Merlot
Alcoholpercentage: 15,0%
Fruitig
Krachtig
Vol
Intens
Houtgelagerd
Productomschrijving Wijnomschrijving
"Faizeau" is een verkleinwoord van het woord "Faize", verwijzend naar de benedictijnenabdij van Faize, gelegen naast het pand. Deze abdij bezat andere wijngaarden in Pauillac en Saint Emilion. Gebouwd op de hellingen van de Calon heuvel, het hoogste punt in de regio van Libourne, ligt het kasteel en is een van de oudste landgoederen van Bordeaux. Het stond op de kaart die in de achttiende eeuw door de ingenieur Belleyme werd opgesteld. De wijngaarden van Château Faizeau zijn van de hoogste kwaliteit en hebben een prachtig terroir en een bevoorrechte ligging op een plateau oost en west georiënteerd waardoor het de hele dag badend in de zon ligt. De 12 hectare strekken zich in één stuk uit en de grond is van steenachtige "graven" en klei. Merlot is de nummer één druif en de wijnstok wordt vakkundig in de watten gelegd en staan garant voor fruit van hoge kwaliteit. Het vakbekwame werk dat in de wijngaard wordt uitgevoerd, resulteert in prachtig rijpe Merlot druiven die elke keer met de hand geoogst worden om de druiven optimaal te beschermen. Om het volle aroma van Merlot te beschermen en het beste van het fruit te behouden, zijn de oenoloog en zijn team zorgvuldig aan het werk om de zuurstof zo effectief mogelijk onder controle te houden. De wijn wordt vervolgens tussen 18 en 24 maanden gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten. De wijn van Château Faizeau heeft een prachtige granaatkleur, heel diep en schitterend met paarse nuances. De neus is complex, zowel kruidig als fruitig met aroma's van bramen en zoethout. De smaak van deze Saint Emilion is vol, evenwichtig en persistent met tonen van zwarte kersenjam en witte peper.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag