Chateau La Pensee Lalande De Pomerol

Chateau La Pensee Lalande De Pomerol

16,85 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Chateau La Pensee Lalande De Pomerol
Merk
Wijnhuis
Chateau La Pensee
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0808123
Frankrijk - Bordeaux
Cabernet Franc Cabernet Sauvignon Merlot
Alcoholpercentage: 14,5%
Krachtig
Levendig
Vol
Intens
Productomschrijving Wijnomschrijving
AOC Lalande de Pomerol is de noordelijke buurman van de wijnregio Pomerol. Merlot is in dit gebied, net als in Pomerol, de toonaangevende druivensoort. De druif doet het hier zeer goed op de klei-houdende kiezelbodems. De wijn wordt gemaakt van zeer oude wijnstokken, hierdoor is het sap van de druiven veel geconcentreerder. Verder wordt hier de zogenaamde 'vendanges vertes' toegepast, ook wel de groene oogst genoemd. Dit wil zeggen dat er tijdens de groei van de druiven al meerdere keren in de wijngaard onrijpe druiven en overbodig groen wordt weggeknipt. Hierdoor kunnen de druiven optimaal rijpen en hou je alleen de beste druiven over! De wijn is van een familiebedrijf die in het bezit is van 22 hectare wijngaard. De familie produceert al 3 generaties lang wijn van uitzonderlijke kwaliteit die een weerspiegeling geeft van het prachtige terroir in Lalande de Pomerol. Gerijpt op Frans eikenhout voor 12 maanden, waarvan 20% nieuw. Het is een sappige wijn met levendige tonen van frambozen, aardbeien en zwarte bessen. Afgewerkt met hints van geroosterde noten, specerijen en koffie. Geniet van deze wijn in combinatie met hazenpeper, hert of wilde eend.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag