Croissant Vitello Tonato met kalfsvlees, Jean Bâton Tasty Tuna Mayonaise en kappertjes
2 couverts
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Jean Baton.
Ingrediënten
- 250 gr kalfsmuis
- Tijm
- Rozemarijn
- Salie
- Zout
- Peper
- Knoflook
- Witte kookwijn
- 2 st croissants
- 80 gr kalfsvlees
- Jean Bâton Tasty Tuna mayonaise
- Handje gemengde sla
- Plukje radijs cress
- 1 el kappertjes
Bereidingswijze
Bereiding Vitello:
- Verwarm een pan water tot 55 graden. Maak een simpele marinade met tijm, rozemarijn, salie, grofgesneden ui, zout en peper en meng dit met 50 ml witte wijn.
- Schroei de kalfsmuis kort dicht in een pan en doe deze vervolgens samen met de marinade in een vacuümzak.
- Gaar de kalfsmuis voor 5 uur op 55 graden en koel dit hierna direct terug.
- Snijd als deze goed is teruggekoeld op de snijmachine in flinterdunne plakken.
Bereiding gerecht:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de croissants in 10-15 minuten mooi goudbruin en gaar.
- Snijd de warme croissants in aan de bovenzijde en smeer wat Jean Bâton Tasty Tuna mayonaise aan de binnenzijde.
- Beleg de croissants met gemengde sla, het kalfsvlees en de radijs cress.
- Strooi er wat kappertjes overheen en breng het geheel op smaak met versgemalen zwarte peper.
- Maak het gerecht af met wat kleine toefjes mayonaise.
Bestel ingrediënten