Diez Siglos D.O. Rueda Verdejo

Diez Siglos D.O. Rueda Verdejo

5,84 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Diez Siglos D.O. Rueda Verdejo
Merk
Wijnhuis
Diez Siglos
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0880733
Spanje - Rueda
Verdejo
Alcoholpercentage: 13,0%
Fruitig
Licht
Levendig
Droog
Duurzaam
Vegan
Zwavel
Productomschrijving Wijnomschrijving
De wijnmaker van Diez Siglos, de heer Cien Xien, weet echt alles uit de Verdejo druif te halen. Hij laat als eerste de gehele wijn voor minimaal vier maanden rijpen op de Lie. Dit is een belangrijke periode om deze witte wijn nog voller en explosiever te maken. In het glas zien we een prachtige heldere gele kleur met een lichte groene schittering. Hij geurt werkelijk waar het glas uit met indrukken van vers gemaaid gras, limoenen, grapefruit en passievruchten. In de mond wordt als eerste de tong verwend met lichte tonen van citrus fruit met daarbij wat groene kruiden zoals munt. Later in de smaak en achter op de tong wat citrus fruit met daarbij groene appel en grapefruit. De mooie frisse nasmaak geeft ons een dorstlessend gevoel. Dit prachtige wijnhuis is ontstaan uit pure liefde voor de wijnstreek Rueda en de Verdejo druif. Het was namelijk een groep wijnliefhebbers die de handen in 2009 ineen sloegen om samen met vijfenzestig wijnboeren de mooiste wijn van het land te gaan maken. Deze wijnliefhebbers brachten elkaars kennis samen en wilden de oude tradities en eeuwenoude erfenis van één van de meest opwindende druivensoorten van Spanje in leven te houden. Nou dat is meer dan gelukt en pas geleden heeft het wijnhuis haar tiende verjaardag gevierd. Inmiddels is het wijnhuis doorgegroeid en krijgt men steun van de geavanceerde technologie die te vinden is in de wijnmakerij. In de korte tijd dat het wijnhuis Diez Siglos bestaat heeft het al menig prijs mogen ontvangen en zijn dan ook niet onopgemerkt gebleven bij de internationale wijnpers. De prijzen kast is gevuld en dat doet iedereen goed bij Diez Siglos. Een soort eerbetoon aan hun werk, en wij zeggen het voort! De Verdejo druiven van verschillende percelen in het mooie wijngebied Rueda. In totaliteit heeft Diez Siglos 380 hectare aan wijngaarden en kan hiermee een wijn maken die uitblinkt in zuiverheid een kracht. De percelen liggen op een hoogte van wel 750 meter waardoor de frisheid is gewaarborgd. De zon doet haar werk in het zonnige gebied waardoor de Verdejo trossen gelijkmatig rijpen. De wind die altijd door het Rueda gebied waait geeft verkoeling tijdens de warme zomers waardoor de trossen hun frisheid behouden. Maar de temperatuurschommelingen tussen dag en nacht is ook erg belangrijk. Zo sluit men ziektes en schimmels uit in de wijngaarden en kan men een loep zuivere oogst binnen halen. De oogst wordt in de nacht binnen gehaald, dit om oxidatie en kneuzingen tijdens het transport naar Diez Siglos te minimaliseren.
Ingrediënten

Bevat sulfieten

Allergenen
  • Zwavel
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag