Du Toitskloof Quest Old Vine Chenin

Du Toitskloof Quest Old Vine Chenin

13,14 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Du Toitskloof Quest Old Vine Chenin
Merk
Wijnhuis
Du Toitskloof
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0890485
Zuid-Afrika - Breede River Valley
Chenin Blanc
Alcoholpercentage: 13,5%
Krachtig
Rond
Droog
Vol
Zacht
Duurzaam
Boervriendelijk
Productomschrijving Wijnomschrijving
Een bijdrage leveren aan een betere wereld en tegelijkertijd een heerlijk glas wijn drinken? Dat kan, door de wijnen van Du Toitskloof uit de Breedekloof-vallei te drinken. Dit dynamische en innovatieve bedrijf was een van de eerste Fairtrade-geregistreerde wijndomeinen van Zuid-Afrika en zorgt vandaag de dag voor een aanzienlijke verbetering van de levensstandaard van zo'n 2000 werknemers. De geschiedenis van dit relatief jonge bedrijf begon in 1962. Du Toitskloof werd als coöperatie opgericht door zes vooruitstrevende wijnboeren. Aanvankelijk was het bedrijf gericht op de productie van bulkwijnen, na verloop van tijd werd de focus verlegd naar het maken van gebottelde kwaliteitswijnen. Inmiddels is Du Toitskloof uitgegroeid tot een grote en belangrijke speler op de Zuid-Afrikaanse en internationale wijnmarkt. Het bedrijf telt maar liefst 13 leden, die met elkaar 22 wijngoederen bezitten. De druiven voor de Quest Chenin Blanc komen van alluviale grond met een hoog leemgehalte en een gematigd mediterraan klimaat. De 35 jaar oude wijngaard is 4 ha groot en brengt 12 ton druiven per hectare op. Zorgvuldig beheer van het bladerdak zorgt ervoor dat de druiven en bladeren worden blootgesteld aan direct zonlicht. Dit leidt tot kwaliteitsdruiven gevuld met intense fruitsmaken. De druiven worden met de hand geplukt in de vroege ochtenduren, na het persen en ontpitten, wordt het sap 8 uur op de schil gehouden. Het heldere sap wordt overgepomt in nieuwe eiken vaten voor fermentatie. Het sap wordt 6 maanden op de dikke droesem gehouden en rijpt verder op de fijne droesem gedurende 2 maanden. De droesem speelt een cruciale rol in de complexiteit van deze wijn. Onderscheidende florale tonen en aroma's van gedroogde perzik , citrus en limoen met een stevige en knapperige zuurgraad. Opgevoed in Frans en Amerikaans eiken, vertoont de wijn elegante en delicate tannines met respect voor het fruit.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag