Du Toitskloof Wines

‘Iconische momenten vinden plaats aan de eettafel’. De afgelopen decennia heeft Du Toitskloof hard gewerkt om zijn plaats aan de Zuid-afrikaanse tafels in te nemen. Een prachtige samenwerking is ontstaan in de Breedekloof tussen 22 boeren en 13 leden die gezamenlijk goed zijn voor 985 hectare wijngaarden. Hiermee was Du Toitskloof-wijnmakerij  geboren. Een Fairtrade-geaccrediteerde producent waar duizenden gezinnen in de Breedekloof van profiteren.

 

Toen de oprichters van Du Toitskloof Wines droomden van hun jonge, innovatieve wijnmakerij, wisten ze dat de reis net zo belangrijk was als de bestemming. Du Toitskloof Wines werd in 1962 opgericht door 6 wijnboeren als coöperatie. De zes visionairs kochten 18 hectare land van oprichter Visser de Wet en namen in februari 1963 de eerste druiven in ontvangst.

 

In de beginjaren werd Du Toitskloof Wines bekend als producent van bulkwijnen. Begin jaren negentig ging de wijnmakerij zich voornamelijk concentreren op de markt voor kwaliteitswijnen. Al snel bouwde Du Toitskloof een hoge reputatie op als vooruitstrevend wijnhuis. Niet alleen in de innovatieve wijnbouwdisciplines en het vakmanschap in de kelders, maar vooral ook voor zijn inzet voor sociale ontwikkeling als Fairtrade-producent. Het wijnhuis bouwt voort op drie principes; ze geloven in het altijd leveren van een product van de hoogste kwaliteit, consistent en zonder ethische grenzen te overschrijden.

 

In het Du Toitskloof-portfolio richt het wijnhuis zich op rijke, drinkbare en fruitgedreven wijnen die de Afrikaanse zon en het oude Breedekloof-terroir in elke slok laten zien. In hete zomers worden de wijngaarden al vroeg overschaduwd door de hoge toppen van de Du Toitskloof Mountains, wat leidt tot een langzame rijping en intensiteit van smaken. Witte wijnen produceren tropische aroma's van guave, kruisbes, ananas en lichi, terwijl de rode wijnen fruitige donkere bessen, kersen, zwarte bessen en fynbos-nuances produceren.

 

 

Quest Wines

In 2010 begonnen de wijnmakers te reizen op zoek naar locaties waar de eerste groei van de West-Kaap plaats had gevonden, op zoek naar de oude wijnstokken. Het is aangetoond dat wijngaarden in de afgelopen eeuwen unieke vingerafdrukken hebben en elk blok wijnstokken heeft onderscheidende kenmerken - de beste wijnmakers weten dat de wijnbouw in de grond begint. Dit is het moment waarop Quest Wines ontstond.

 

Het streven naar uitmuntendheid begon in 2011 toen Quest ernaar streefde om een ​​eersteklas reeks iconische Franse melanges, stijlen en variëteiten te presenteren, gekweekt en uitgedrukt in Zuid-Afrikaanse bodems. Elke nieuwe jaargang wordt een zoektocht om de verschillende componenten te vinden om de perfecte blend te maken die voldoet aan de eisen van de wijnmaker.

Wijnen van Du Toitskloof

Geen producten gevonden voor deze selectie.
    Ik heb eenvraag