Du Toitskloof Sauvignon Blanc

Du Toitskloof Sauvignon Blanc

5,86 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Du Toitskloof Sauvignon Blanc
Merk
Wijnhuis
Du Toitskloof
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0890469
Zuid-Afrika - Breede River Valley
Sauvignon Blanc
Alcoholpercentage: 12,5%
Fris
Fruitig
Levendig
Droog
Duurzaam
Boervriendelijk
Productomschrijving Wijnomschrijving
Een bijdrage leveren aan een betere wereld en tegelijkertijd een heerlijk glas wijn drinken? Dat kan, door de wijnen van Du Toitskloof uit de Breedekloof-vallei te drinken. Dit dynamische en innovatieve bedrijf was een van de eerste Fairtrade-geregistreerde wijndomeinen van Zuid-Afrika en zorgt vandaag de dag voor een aanzienlijke verbetering van de levensstandaard van zo'n 2000 werknemers. De geschiedenis van dit relatief jonge bedrijf begon in 1962. Du Toitskloof werd als coöperatie opgericht door zes vooruitstrevende wijnboeren. Aanvankelijk was het bedrijf gericht op de productie van bulkwijnen, na verloop van tijd werd de focus verlegd naar het maken van gebottelde kwaliteitswijnen. Inmiddels is Du Toitskloof uitgegroeid tot een grote en belangrijke speler op de Zuid-Afrikaanse en internationale wijnmarkt. Het bedrijf telt maar liefst 13 leden, die met elkaar 22 wijngoederen bezitten. De Du Toitskloof Sauvignon Blanc heeft een complex smaakpalet met aroma's van kruisbessen, peer, lychee en guave op de neus met een hint van asperges. De smaak is mooi in balans en zacht met een aanhoudende, frisse afdronk. De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden in het district Breedkloof valley en worden s'nachts geoogst. De opbrengst per hectare bedraagt 10 ton, de druiven worden geplukt bij een optimale rijpheid. Hierna worden ze geperst en koud gefermenteerd in roestvrijstalen tanks om de natuurlijke frisheid en kenmerken van de Sauvignon Blanc te behouden. De wijn wordt al vroeg gebotteld, flesrijping geeft de wijn meer diepte en complexiteit. Het fruit en de evenwichtige zuurbalans leveren samen met het veelzijdige geurenpalet een Sauvignon Blanc van aparte klasse.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag