Du Toitskloof Quest One Bordeaux

Du Toitskloof Quest One Bordeaux

17,64 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Du Toitskloof Quest One Bordeaux
Merk
Wijnhuis
Du Toitskloof
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0890550
Zuid-Afrika - Breede River Valley
Cabernet Sauvignon Merlot Petit Verdot
Alcoholpercentage: 14,5%
Krachtig
Soepel
Rond
Vol
Houtgelagerd
Duurzaam
Boervriendelijk
Productomschrijving Wijnomschrijving
Een bijdrage leveren aan een betere wereld en tegelijkertijd een heerlijk glas wijn drinken? Dat kan, door de wijnen van Du Toitskloof uit de Breedekloof-vallei te drinken. Dit dynamische en innovatieve bedrijf was een van de eerste Fairtrade-geregistreerde wijndomeinen van Zuid-Afrika en zorgt vandaag de dag voor een aanzienlijke verbetering van de levensstandaard van zo'n 2000 werknemers. De geschiedenis van dit relatief jonge bedrijf begon in 1962. Du Toitskloof werd als coöperatie opgericht door zes vooruitstrevende wijnboeren. Aanvankelijk was het bedrijf gericht op de productie van bulkwijnen, na verloop van tijd werd de focus verlegd naar het maken van gebottelde kwaliteitswijnen. Inmiddels is Du Toitskloof uitgegroeid tot een grote en belangrijke speler op de Zuid-Afrikaanse en internationale wijnmarkt. Het bedrijf telt maar liefst 13 leden, die met elkaar 22 wijngoederen bezitten. De Quest One is hét vlaggenschip van Du Toitskloof. Deze wijn wint jaar in jaar uit wereldwijd veel prijzen en heeft ook nu weer 91punten bij Decanter. De wijn heeft een klassieke bordeaux stijl afkomstig van 66% Petit Verdot, 28% Merlot en 6% Cabernet Sauvignon. De druiven komen alleen van de beste percelen verdeeld over de West Kaap waar de wijnmaker continu op zoek is naar verborgen pareltjes. Elke wijngaard heeft afzonderlijk iets unieks te bieden wat de basis vormt voor deze prachtige wijn. De zorgvuldig geselecteerde druiven worden met de hand geplukt om zo het fruit optimaal te beschermen. Omdat de wijn voornamelijk Petit Verdot gedreven is heeft hij een prachtige diep rode kleur, robuste tannines en een excellente structuur en concentratie. De neus heeft mooie hinten van zwarte bessen, donkere chocolade en vanille. De wijn heeft een ongekende balans tussen rijp fruit, zachte maar krachtige tannine en veel complexiteit. In de mond vinden we ook mooie florale tonen en vooral een lange en intense afdronk die ons doet verlangen naar de volgende slok. De perfecte wijn om met heerlijke vleesgerechten of een mooi kaasplateau te combineren
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag