Fontebride Sauternes

Fontebride Sauternes

12,34 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Fontebride Sauternes
Merk
Wijnhuis
Fontebride
Verkoopeenheid
Fles 375 Milliliter
Productnummer
0800046
Frankrijk - Bordeaux
Sauvignon Blanc Semillon Muscadelle
Alcoholpercentage: 13,5%
Fris
Zacht
Zoet
Intens
Productomschrijving Wijnomschrijving
Sauternes is het bekendste gebied voor dessertwijn. Het ligt ten zuiden van Graves in de Bordeaux. Het gebied ligt aan een rivier, die regelmatig voor mistvorming zorgt. Deze mistvorming is cruciaal voor de Sauternes wijn. De ochtendmist in combinatie met de warme zon in de middag zorgen ervoor dat er edele rotting (botrytis cinerea) ontstaat. Kort uitgelegd worden er tijdens dit proces miniscuul kleine gaatjes in de schil van de druif geboort, waardoor hij 50% van zijn watervolume verliest. Dit maakt dat suiker, zuur en nog vele andere elementen geconcentreeder worden. Deze wijn wordt geproduceerd in Chateau Rieussec, welke eigendom is van de beroemde familie Rothschild. Het Chateau behoort inmiddels tot één van de grootste landgoederen van de Sauternes en Barsac. De 93 hectare wijngaarden liggen verspreid tot aan de grans van Fargues en Sauternes. De wijn bestaat voor 85% uit Semillon, 10% Sauvignon blanc en 5% Muscadelle. Zo'n 70% van de druiven wordt op eikenhout vergist en de andere 30% op roestvrij staal. Vervolgens rijpt de wijn nog 18 maanden op eikenhouten vaten. Het is een zeer rijke en aromatische wijn met tonen van honing, vanille, perzik, amandel, abrikoos en gekonfijt fruit. Combineer hem met bijvoorbeeld wit vlees, gevogelte, foie gras of een lekkere blauwe kaas.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag