Toscolo Chianti Docg

Toscolo Chianti Docg

6,55 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Toscolo Chianti Docg
Merk
Wijnhuis
Toscolo
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0880147
Italië - Toscane
Cabernet Sauvignon Sangiovese
Alcoholpercentage: 12,5%
Fruitig
Krachtig
Zacht
Houtgelagerd
Vegan
Productomschrijving Wijnomschrijving
Toscolo is een eerbetoon aan Toscane. In de renaissance betekende Toscolo in Italië ''Tuscan boy''. Sinds 1988 staat de Empson familie aan het roer bij dit wijnhuis waarmee ze een droom zagen uitkomen. De Empsons kozen hun vriend, en groots wijnmaker/oenoloog Franco Bernabei, om samen met Neil zelf dit prestigeuse traject aan te gaan. Met een prachtig microklimaat en een bodem van fijn kalksteen gelegen op zo'n 400 meter hoogte zijn alle ingrediënten aanwezig om top wijnen te producern. Dankzij deze condities is Neil in de gelegenheid om alleen de beste druiven van de wijngaarden te gebruiken. Deze Chianti komt van druiven van 30 jaar oude stokken en wordt voor 6 maanden gerijpt in houten vaten. Een mooie, heldere robijnrode kleur, een bouquet van viooltjes, bessen en jong rood fruit komt mooi samen in de zachte en ronde smaak. Een lekkere body met fruitige tonen en goede intensiteit maken deze wijn helemaal af. Heerlijk om te combineren met lichte vleesgerechten en om een diner mee te starten.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag