Viento Aliseo Tempranillo&Petit Verdot La Mancha Nl Bio 01

Viento Aliseo Tempranillo&Petit Verdot La Mancha Nl Bio 01

6,24 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Viento Aliseo Tempranillo&Petit Verdot La Mancha Nl Bio 01
Merk
Wijnhuis
Viento Aliseo
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0885014
Spanje - La Mancha
Petit Verdot Tempranillo
Alcoholpercentage: 13,5%
Fruitig
Krachtig
Rond
Levendig
Biologisch
Productomschrijving Wijnomschrijving
Dominio de Punctum verbouwt interessante druivenrassen: natuurlijk is er Tempranillo aangeplant (dit is tenslotte Spanje), maar er zijn ook minder verwachte rassen, die het verrassend goed doen in La Mancha's continentale klimaat ("negen maanden winter, drie maanden hel", zeggen de bewoners over hun klimaat). Zo staat er in de wijngaard Petit Verdot, een druivenras dat oorspronkelijk uit Bordeaux komt, maar daar een marginaal bestaan leidt. Het is een laat rijpend druivenras, dat in Bordeaux vaak niet goed of helemaal niet rijp wordt. In de warme zomers van La Mancha rijpt hij echter uitstekend. De Petit Verdot wordt er eind september, begin oktober geoogst, in de koelte van de nacht. Veel bessenfruit (zwarte bes) in de neus. Vol en stevig, fijne structuur, milde tannines, lange, fruitige afdronk.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag