Campina 

Het begint bij melk
Het verhaal van FrieslandCampina en onze relatie met melk begint in 1871. In dat jaar besloten boeren hun krachten te bundelen en plaatselijke zuivelfabrieken te stichten. Zo konden ze hun marktpositie versterken en de afzet van hun melk veiligstellen. Inmiddels is FrieslandCampina een van de grootste zuivelondernemingen in de wereld. Elke dag voorzien we miljoenen consumenten wereldwijd van waardevolle voedingsstoffen uit melk. Niet alleen via melk zelf, ook met allerlei zuivelproducten die we daarvan maken. Hier is het merk Campina onderdeel van.

 

Oprichting Campina
Bijna 150 jaar terug in de tijd begon het allemaal, toen boeren kun krachten bundelen en een plaatselijke zuivelfabriek stichten. Zij wisten toen al: samen sta je sterker en door elkaar te helpen bereik je meer.

Biologisch

Campina Biologisch producten
Met liefde en zorg gemaakt door Nederlandse boeren. En dat proef je! De boerenfamilies van Campina Biologisch werken al generaties lang samen met de natuur om heerlijke, pure zuivel te maken. Zodra het maar even kan laten ze hun koeien lekker buiten grazen. Vrij in de Hollandse wei! Daar mag de natuur haar gang gaan, zodat er tussen het malse gras volop bloemen en kruiden groeien. Da’s perfect voor de bijen, vlinders en vogels. En dus voor jou!

Wat is biologische zuivel nou precies?
Biologische zuivel komt van een biologische melkveehouderij. Biologische zuivel wordt gemaakt met grote zorg voor onder andere dierenwelzijn en milieu, voorbeelden hiervan zijn:

  • De koeien mogen zodra het maar even kan naar buiten.
  • Biologische boeren gebruiken geen kunstmest.
  • Biologische boeren gebruiken geen chemische middelen tegen bijvoorbeeld onkruid in het weiland.
  • Biologische boeren gebruiken geen medicijnen zoals antibiotica om ziekte te voorkomen.
  • Om het biologische keurmerk te voeren moeten biologische boeren (maar ook de rest van de keten) voldoen aan strenge Europese bio wetgeving. De SKAL biocontrole ziet erop toe dat deze regelgeving wordt nageleefd in Nederland.

 

Klimaatneutrale verpakking Campina biologisch

De verpakkingen van Campina Biologisch zijn klimaat neutraal, dat betekent dat we de vrijgekomen CO₂-voetafdruk vanuit de verpakking compenseren door te investeren in een VCS gecertificeerd duurzaamheidsproject via Groenbalans. Daarnaast werken we aan betere verpakkingen waarbij een van onze duurzaamheidsdoelen is dat in 2025 100% van onze verpakking recyclebaar of herbruikbaar is. 

On the way to PlanetProof

Campina introduceert de eerste producten met het On the way to PlanetProof keurmerk. Consumenten kunnen hiermee duurzame melk kiezen die voldoet aan hoge eisen op het gebied van dierenwelzijn, natuur en klimaat. Campina boeren gaan duurzamer te werk en besteden extra aandacht aan koe, natuur én het klimaat. Hiervoor krijgen veel van onze producten het On the way to PlanetProof certificaat.

 

Het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof bewijst ('Proof’) dat een product duurzamer is geproduceerd en daardoor beter is voor natuur, milieu, klimaat en dier. Alléén producten die aan strenge eisen voldoen, mogen het keurmerk On the way to PlanetProof gebruiken. Dit wordt allemaal gecontroleerd door externe onafhankelijke partijen. Het bijzondere aan het On the way to PlanetProof keurmerk is dat het gelijktijdig duurzaamheid vereist op meerdere belangrijke gebieden: koe, natuur én klimaat!

Producten van Campina

Geen producten gevonden voor deze selectie.
    Ik heb eenvraag