5x vis op de BBQ

Bavette, brisket en ribeye van de barbecue is heerlijk, maar ook leuk om eens iets anders te proberen. Jawel, vis! Hiermee breng je diversiteit aan op je menukaart en heb je direct een heerlijk gezond en licht gerecht voor de warme zomermaanden. Bovendien zijn er tal van verschillende manieren om vis op de BBQ te bereiden. Denk aan en papillotte, roken, grillen en meer. Kies hierbij wel voor stevige vissoorten als dorade, zalm(forel), tonijn, zwaardvis, forel, sardines, poon en natuurlijk gamba’s. Wij delen onze 5 favoriete gerechten met je ter inspiratie.

1. Vispannetje op de BBQ

Misschien wel één van de makkelijkste visgerechten én perfect voor op de BBQ, het vispannetje Uiteraard zijn er tal van variaties te bedenken, maar wij kiezen voor een pannetje met easy peal garnalen, kokkels en vongole. Het enige dat je hoeft te doen is de garnalen marineren en de kokkels en vongole schoonspoelen. Doe alles in een gietijzeren pan, besprenkel met olijfolie en witte wijn en zet het geheel op de barbecue. Na 10 minuten op 200°C is de pan klaar om te serveren aan je gasten!


Bekijk het volledige recept >

Geen producten gevonden voor deze selectie.

2. Gepekelde zalmzijde om te roken

Dit gerecht kost iets meer voorbereiding en planning tijdens de mise en place, maar daarna kost het minimale inspanning tijdens het diner. De zalm moet namelijk eerst gepekeld worden en 24 uur in onderdruk staan. Vervolgens is de vis klaar om gerookt te worden op de Kamado of rookkast Gebruik natuurlijk rookhout chips voor die heerlijke rooksmaak. Een andere optie is de zalm garen voor open vuur.

 

Bekijk het volledige recept >

Geen producten gevonden voor deze selectie.

3. Gegrilde dorade

Een klassieker. En dat is niet voor niets! De gegrilde dorade blijft bij ons favoriet en zorgt direct voor dat echte zomergevoel.
Lekker om te
serveren met verse salade of gegrilde groente. De dorade is daarnaast ook uitermate geschikt om op de kaart aan te bieden als shared dining. Ideaal tijdens een warme zomeravond op het terras.

 

Bekijk het volledige recept > 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

4. Gegrilde tonijnsteak

Ook dit gerecht is heerlijk fris en perfect voor de zomermaanden. De kunst van tonijn grillen op de BBQ is om ervoor te zorgen dat de vis niet te gaar wordt. Zo voorkom je dat deze droog wordt. De vis mag nog rauw van binnen en lauwwarm zijn. Met de garnering en ponzu dressing zorg je vervolgens voor een onweerstaanbare smaaksensatie.


Bekijk het volledige recept >

5. Poon op cederhouten rookplank

Wil je echt iets unieks? Ga dan voor de rode poon van de rookplank. Door de vis op een cederhouten rookplank te roken, krijgt de vis een typerende rooksmaak. Net even anders dan anders! Garneer met avocadocrème, gemarineerde venkel en algenpoeder voor een verrassende combinatie van smaken.


Bekijk het volledige recept > 

Vis geschikt voor op de barbecue:

Alles voor de perfecte bereiding

De bereiding van vis op de BBQ begint natuurlijk met de juiste hardware en tools. Wist je dat je ook hiervoor bij Hocras terecht kunt? Zo heb je bij ons keuze uit verschillende barbecues, Kamado’s en rookovens. Daarnaast hebben we ook een breed assortiment aan tools. Denk hierbij aan spiezen, staalborstels, grillschalen, visklemmen en handschoenen. En uiteraard, niet geheel onbelangrijk, een ruime keuze uit verschillende soorten houtskool. 

Ontdek onze volledige assortiment en maak je menukaart klaar voor de zomer!

Hardware & tools 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ga verder of terug naar

Vis op jouw menukaart

Voordelig je vis inkopen

Viskalender

Ik heb eenvraag