Wine & fish pairing
‘’Vis moet zwemmen!’’ is de one-liner die we vaak voorbij horen komen. Hiermee doelen we meestal op een goed glas wijn bij de vis. In Frankrijk gaan ze nog een stapje verder. Daar vinden ze dat vis minstens 3x moet zwemmen. Eerst in water, daarna in boter om het daarna af te maken met wijn.
Vis en wijn hebben al eeuwenlang een innige relatie met elkaar en houden het nog steeds goed met elkaar vol. Maar welke wijn drinken we bij welke vis? Sowieso gaat een droge witte wijn met bijna alle vis goed. Heb je een visbereiding met frisse, lichte smaken? Zorg dan ook dat de wijn wat frisser en lichter is. Is de vis juist vol in de boter gebakken of gerookt dan mag hier best een wat vollere, houtgelagerde witte wijn bij.
Uiteraard is het niet alleen witte wijn die goed bij vis gaat. Een mooie, gekoelde Pinot Noir uit de Ezals is heerlijk bij tonijn of zwaardvis. Of wat te denken van een een lekkere rosé met een vis van de BBQ? Hieronder weer een paar prachtige wijnen waar de vis heerlijk in kan zwemmen!