Castel Mimi

Castel Mimi is een wijnmakerij met een seculiere geschiedenis, opgericht in 1893 in het dorp Bulboaca, Republiek Moldavië, op slechts 30 minuten rijden van de internationale luchthaven van Chisinau.

Het wijnhuis is vernoemd naar Constantin Mimi - de laatste gouverneur van het tsaristische Bessarabië, maar ook een ambitieuze wijnmaker van de twintigste eeuw die actief heeft bijgedragen aan de modernisering van de nationale wijnbereiding.

Geschiedenis
In de tweede helft van de jaren 40 werd het wijnhuis genationaliseerd en later omgevormd tot een fabriek, met een productiecapaciteit van 8 miljoen flessen wijn per maand.

Na de val van de USSR werd het beheer van de wijnmakerij uitgevoerd door de familie Trofim, inwoners van Bulboaca en wijnmakers in de derde generatie.

In 2011 werd het meest grandioze restauratieproject in de geschiedenis van het land gestart. Parallel met de renovatie van het historische gebouw heeft de wijnmakerij een uitgebreid proces van technologische modernisering ondergaan en beschikt vandaag over ultramoderne apparatuur die elke productiefase kan dekken.

De wijnmakerij heeft ook de grootste vloot vaten in Moldavië: meer dan 1000 vaten, die worden gebruikt bij het rijpingsproces van de wijn. Castel Mimi heeft 170 hectare wijngaarden verspreid in de buurt van de rivier de Dnjestr, gelegen in Speia, regio Codru.

Het wijnhuis is gespecialiseerd in droge wijnen van hoge kwaliteit van internationale variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Chardonnay, Pinot Gris en meer, maar ook Moldavische inheemse druiven zoals Viorica, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Feteasca Neagra en Rara Neagra. 

Meer dan wijn
Ook behoort Castel Mimi tot de top 3 van de meest bezochte wijnhuizen Moldavië, bezocht door wijnliefhebbers uit meer dan 100 landen. Tienduizenden mensen worden verwelkomd in de wijnmakerij, die wordt beschouwd als een van de mooiste kastelen in de wijnwereld. Het kasteel beschikt over een toeristisch complex met een restaurant, 5-sterren accommodatie bungalows, een openluchtzwembad, luxe spa, eventhallen en open ruimtes.

 

Dagelijks worden er rondleidingen georganiseerd bij de wijnmakerij, waar de toeristen de lokale wijncultuur en geschiedenis kunnen ontdekken, terwijl ze genieten van traditionele gerechten in combinatie met wijnen van hoge kwaliteit. Het hele jaar door, maar vooral in de zomer, organiseert Castel Mimi verschillende muziekfestivals, gastronomische avonden en thema-evenementen, waaronder de Internationale Rozenwijndag midden juni, en de Wijnopera.

Wijn van Castel Mimi

Geen producten gevonden voor deze selectie.
    Ik heb eenvraag